Relevante, Leuke en Informatieve Links


Attentie: de website van "Plastic People" wordt onregelmatig bijgehouden. Het kan dus zijn dat enkele links niet meer werken omdat websites niet meer bestaan of zijn verhuisd.
 

LP 1971 'Plastic People' nu ook digitaal
Deze LP van "Plastic People" op origineel vinyl is weliswaar een geliefd collector's item geworden op websites als Marktplaats. Maar ze is ook digitaal verkrijgbaar, als CD en dus - helaas ? - ontdaan van authentieke ruis en tik. Zie de webwinkel van Fonos.
Klik hier om naar Fonos.nl te gaan.
 

"Plastic People" info
Meer informatie over de band - en ook andere - op deze websites:
Muziekencyclopedie v/h Nationaal Pop Instituut, inclusief beknopte discografie (zie ook links, de rubriek 'Discografie' met fragmenten uit de platen)

MusicMeter.nl
Encyclo.nl
Nederbeat
NL Discografie
Nederpop
Muziekbase
Dutch Charts
 

Chiel Montage (Bert van Rheenen), producer van "Plastic People"
Klik hier voor zijn biografie en tevens wat informatie over de historie van de legendarische popzender 'Veronica'.
Klik hier voor Chiel Montagne's eigen website.
 

Levendige handel
Bezoek onder andere ook E-Bay en Marktplaats om de levendige handel in de singles van "Plastic People" mee te maken - en daar eventueel nog voor een redelijk bedrag een singletje op origineel vinyl op de kop te tikken voordat de prijzen sky-high gaan.
 

"Danny Angel and The Crescents"
Informatie over een van de eerste echt goede rockbands in Amsterdam met Peter Engel (nickname 'Danny Angel') als zanger. We spreken over de late jaren vijftig en begin jaren zestig van de vorige eeuw.
De band behoorde tot de bevriende bands van "Plastic People" of, beter gezegd, van een van de voorlopers van "Plastic People": "The Blizzards".
In zeker opzicht speelde "Danny Angel & The Crescents" naar Indo Rock stijl (zie hierna 'Indo Rock'). "Goed plenken, Mac," was een veelgehoorde kreet.......
Peter Engel zong later - om precies te zijn sinds augustus 1967 - vele jaren in "Plastic People" - en let op, hij doet dat binnenkort weer!

Klik hier voor "Danny Angel and The Crescents".
De band heeft ook een vermelding in Het Nederlands Popinstituut.
 

"Danny Angel and The Crescents" ("The Strangers", "The Corvairs")
Meer informatie over deze eerste echt goede rockbands in Amsterdam, met vooral een zeer interessant en uitgebreid artikel van ons aller Gerard Tubbergen, eertijds sologitarist van deze bands, vind je op de gelijknamige site.
Klik hier voor die interessante website.

 

Bevriende Bands
"The Black Arrows", uit Amsterdam - West, rond de Witte de Withstraat. Ook zij behoorden tot de categorie 'Indo Rock' (zie hierna).
E
én van de bandleden was Laurens Muller, drummer en schoolvriend van Plastic People's Han Kruyswijk. Ze zaten beiden op het Christelijk Lyceum in Amsterdam.
Klik hier voor "The Black Arrows".

 

Over 'Indo Rock'
Indo Rock was een bijzondere categorie Rock 'n Roll in Nederland, een echt herkenbare stijl gevoed door Nederland's koloniaal verleden en menige Indonesische familie die in de jaren vijftig van de vorige eeuw in Nederland neerstreek na het uitroepen van de onafhankelijkheid van dat land.
Kenmerkend voor de meeste 'Indo-bands' (in Amsterdam maar ook in de andere bakermat daarvan, Den Haag) waren enerzijds hun mooie, kleurrijke en onberispelijke kleding en anderzijds de voor die tijd uitzonderlijke apparatuur en instrumenten. Dat al weerspiegelde ook hun muziek: ook die was precies en onberispelijk, met altijd dat vleugje tempo doeloe....
Indo Rock was niet alleen in Nederland lange tijd zeer geliefd en dus populair, maar ook - en misschien wel vooral - in Duitsland. We spreken dan over de eerste helft van de jaren zestig van de vorige eeuw. Veel Indo bandjes (of die daar voor doorgingen) speelden er. Een van de meest sprekende voorbeelden was "The Tielman Brothers". Ze bestaan nog altijd en spelen er lustig op los, met name in - ja, je raadt het al - Duitsland.
Veel Indo Rock bands uit die roemruchte jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw lagen ten grondslag aan bands die later bekend werden in de popmuziek of er kwamen muzikanten uit voort die daarvan deel uit maakten. Helaas raakte de Indo Rock publiekelijk meer en meer in de vergetelheid naarmate de popmuziek zich verder ontwikkelde; nochtans bleef deze Rock stijl bestaan, en wie eens een Pasar Malam bezoekt, wordt er vrijwel zeker nog weer nostalgisch op getrakteerd.
Bijzonder aardige en volledige sites om in dit verband te bezoeken zijn 'The Story of Indo Rock' en 'Indo-Instro-Rock' (op de laatste site zijn vooral veel foto's geplaatst: mooie herinneringen!).

Klik hier voor 'The Story of Indo Rock'.
Klik hier voor 'Indo-Instro-Rock'.
Een website waarop vrijwel alle bekende Indo Rock bands alfabetisch zijn terug te vinden, is 'Indo Rock Gallery'.
Klik hier voor 'Indo Rock Gallery'.